Böcker

Litteratur om hår

Här listar vi några bra böcker som handlar om hår på olika sätt. Dessa ger bra råd och tips om hur du tar hand om samt klipper hår.

Hår, hud och naglar

av Bo Forslind

Bok om hår

Köp Hår Hud & Nagar hos Bokia

Texten ger en bakgrund till hårtillväxtens dynamik, vissa basala informationer om huvudhårets morfologi och kemiska sammansättning, beskrivningar av orsaker till diffust och fläckvist håravfall och principer för behandling av hårförluster. Boken tar också upp de effekter på håret som schamponering, balsambehandling, toning, färgning och permanent har. Eftersom naglar och hud exponeras samtidigt som håret för kosmetologiska hudvårdsprodukter, rengöringsmedel etc. finns en översiktlig beskrivning av hudens och naglarnas uppbyggnad och funktion. Boken vänder sig till studerande och fackmänniskor inom de branscher som vårdar vårt hår i hälsa och sjukdom samt till intresserade lekmän.

Köp den hos Bokia.

Frisyrer

av Paul Dowswell

Bok om frisyrer

Köp Frisyrer hos Bokia

Serien Kroppskonst tar med läsaren runt om i världen och visar hur människor smyckar sina kroppar, både förr och nu. Serien beskriver hur tatuering, piercing, kroppsmålning och frisyrer används i religiösa, sociala och kulturella sammanhang.

Köp den hos Bokia.